Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ennyi sajtot rég láttunk egy ételben

Szupersajtos melegszendvics 6 féle képpen
2018. január 13.

Hozzávalók

12 főre
  • ½ csésze olvasztott vaj
  • 24 szelet kenyér
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 szelet sonka
  • ¼ csésze monterey jack sajt
  • 6 szelet sült bacon
  • 1 csirkemellfilé, megsütve, apróra vágva
  • 2 ek. ranch dressing
  • ½ csésze reszelt cheddar sajt
  • 6 szelet sült marhahús
  • ½ csésze sült hagyma
  • 6 szelet provolone sajt
  • 22,5 dkg steak, grillezve, felvágva
  • ¼ csésze pepperoni
  • ¼ csésze reszel mozzarella
  • 5 szelet avokádó
  • 5 szelet mozzarella
  • 2 ek. szárított paradicsom, apróra vágva
  • 3 szelet paradicsom
  • só és bors
  • 2 ek. bazsalikom

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, kenjünk ki egy nagy tepsit vajjal (a ½ csésze vaj felét tegyük félre). Rakjunk 12 szelet kenyeret a tepsibe, mindegyik kissé fedje egymást, és érjék el a széleket is.

A sajtos-sonkás szendvics: tegyünk 2 szelet sajtot 2 kenyérre, majd rájuk a 4 szelet sonkát és végül a 2 szelet sajtot.

A ranch szendvics: először jön a sajt, majd 3 szelet bacon, a csirkecsíkok, majd a ranch dressing.

A marhahúsos szendvics: szórjuk le a sajtot, majd jöhet a marhahús, végül a pirított hagyma fele és, sajt

A sajtos steak szendvics: kezdjük a provolone sajtokkal, majd a grill steak jön, aztán a maradék hagyma, végül a pepperoni, majd a provolone.

A pulykás-avokádós szendvics: először a reszelt mozzarella, a szeletelt pulyka, a maradék 3 szelet bacon, és az avokádószeletek

A paradicsomos szendvics: először a mozzarella szeletek, majd a szárított paradicsom, a paradicsomkarikák, só, bors, és bazsalikom.

Ezután fedjük le a kenyereket a maradék 12 kenyérrel, kenjük meg azokat a maradék vajjal. Tegyünk még egy ugyanekkora tepsit rá a tepsire, majd nehezékként sütésálló serpenyőket. Süssük 20 percig így a szendvicseket, majd vegyük le a nehezékeket és a tető serpenyőt, és süssük további 20 percig, hogy megpiruljon a teteje.

Vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan fordítsuk fejjel lefelé, majd szeleteljük fel a szendvicseket, hogy hamarabb hűljenek.

Tipp: Az alapanyagokat keverhetjük is kedvünk szerint, valamint bővíthetjük is a repertoárt.

Mutatjuk videón is, hogy készül ez a remek vendégváró szendvicsvaiáció.

forrás: Tasty

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ismeritek a Gatsby szendvicset?

Ismeritek a Gatsby szendvicset?

És egyáltalán, honnan is ered ez a szendvics dolog?
Így készítsünk retró zsúrszendvicset

Így készítsünk retró zsúrszendvicset

A szendvics, ami visszarepít a múltba! Ki ne emlékezne a régi zsúrokra, iskolai programokra, melyek kötelező eleme volt ez a klasszikus, párizsis-sajtos falatka. Málnaszörp? Persze, az is jár hozzá...
Káposztasalátás club szendvics

Káposztasalátás club szendvics

A káposztasaláta köretből főszereplővé is válhat, ha clubszendvicsünket gazdagon rétegezzük ezzel az egészséges, ropogós finomsággal, valamint füstölt tarjával és hozzá illő sajttal...

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.