Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.

Ennyi sajtot rég láttunk egy ételben

Szupersajtos melegszendvics 6 féle képpen
2018. January 13.

Hozzávalók

12 főre
  • ½ csésze olvasztott vaj
  • 24 szelet kenyér
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 szelet sonka
  • ¼ csésze monterey jack sajt
  • 6 szelet sült bacon
  • 1 csirkemellfilé, megsütve, apróra vágva
  • 2 ek. ranch dressing
  • ½ csésze reszelt cheddar sajt
  • 6 szelet sült marhahús
  • ½ csésze sült hagyma
  • 6 szelet provolone sajt
  • 22,5 dkg steak, grillezve, felvágva
  • ¼ csésze pepperoni
  • ¼ csésze reszel mozzarella
  • 5 szelet avokádó
  • 5 szelet mozzarella
  • 2 ek. szárított paradicsom, apróra vágva
  • 3 szelet paradicsom
  • só és bors
  • 2 ek. bazsalikom

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, kenjünk ki egy nagy tepsit vajjal (a ½ csésze vaj felét tegyük félre). Rakjunk 12 szelet kenyeret a tepsibe, mindegyik kissé fedje egymást, és érjék el a széleket is.

A sajtos-sonkás szendvics: tegyünk 2 szelet sajtot 2 kenyérre, majd rájuk a 4 szelet sonkát és végül a 2 szelet sajtot.

A ranch szendvics: először jön a sajt, majd 3 szelet bacon, a csirkecsíkok, majd a ranch dressing.

A marhahúsos szendvics: szórjuk le a sajtot, majd jöhet a marhahús, végül a pirított hagyma fele és, sajt

A sajtos steak szendvics: kezdjük a provolone sajtokkal, majd a grill steak jön, aztán a maradék hagyma, végül a pepperoni, majd a provolone.

A pulykás-avokádós szendvics: először a reszelt mozzarella, a szeletelt pulyka, a maradék 3 szelet bacon, és az avokádószeletek

A paradicsomos szendvics: először a mozzarella szeletek, majd a szárított paradicsom, a paradicsomkarikák, só, bors, és bazsalikom.

Ezután fedjük le a kenyereket a maradék 12 kenyérrel, kenjük meg azokat a maradék vajjal. Tegyünk még egy ugyanekkora tepsit rá a tepsire, majd nehezékként sütésálló serpenyőket. Süssük 20 percig így a szendvicseket, majd vegyük le a nehezékeket és a tető serpenyőt, és süssük további 20 percig, hogy megpiruljon a teteje.

Vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan fordítsuk fejjel lefelé, majd szeleteljük fel a szendvicseket, hogy hamarabb hűljenek.

Tipp: Az alapanyagokat keverhetjük is kedvünk szerint, valamint bővíthetjük is a repertoárt.

Mutatjuk videón is, hogy készül ez a remek vendégváró szendvicsvaiáció.

forrás: Tasty

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ismeritek a Gatsby szendvicset?

Ismeritek a Gatsby szendvicset?

És egyáltalán, honnan is ered ez a szendvics dolog?
Retró zsúrszendvics Ammerländer Trappista sajttal

Retró zsúrszendvics Ammerländer Trappista sajttal

A szendvics, ami visszarepít a múltba! Ki ne emlékezne a régi zsúrokra, iskolai programokra, melyek kötelező eleme volt ez a klasszikus, párizsis-sajtos falatka. Málnaszörp? Persze, az is jár hozzá...
Káposztasalátás club szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Káposztasalátás club szendvics Ammerländer Edámi sajttal

A káposztasaláta köretből főszereplővé is válhat, ha clubszendvicsünket gazdagon rétegezzük ezzel az egészséges, ropogós finomsággal, valamint füstölt tarjával és hozzá illő sajttal...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!