Enchilada, azaz sült tortillatekercsek
Az enchilada általában paradicsomos szósszal készül, most azonban úgy gondoltam, hogy finom tejfölös mártásban sütöm készre. Szuper lett, a csípős töltelék és a hűsítő krémes réteg szuper jól kiegészíti egymást, érdemes így is kipróbálni.
Hozzávalók
4 kisebb adaghoz- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél-1 kis csilipaprika (ízlés szerint)
- 35 dkg darált hús (sertés vagy marha)
- 1 db vegyes bab-kukorica konzerv
- só, őrölt fekete bors
- 4 db nagy tortillalap (teljes kiőrlésűt használtam)
- 25 dkg tejföl
- 2 db tojássárgája
- 2 gömb (20 dkg) mozzarella sajt
Elkészítés
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a felkarikázott csilit. Rátesszük a darált húst, erős lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd még 2-3 percet sütjük. Közben beletesszük a lecsepegtetett babot és kukoricát, sózzuk, borsozzuk.
Hagyjuk kicsit hűlni a tölteléket, majd megtöltjük vele a tortillákat. A tortillalapok szélét két oldalról a töltelékre hajtjuk, majd tekerccsé formázzuk a tésztát.
A tejfölt kikeverjük a a tojássárgájákkal, sózzuk, borsozzuk. Egy kevéssel kikenjük a kiválasztott sütőtálunk alját, majd ráültetjük a tekercseket. Meglocsoljuk a többi öntettel, a tetejükre pedig rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarella sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.