Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Empanadas

Adásban volt: 2017. június 26.
A recepthez tartozó videó
2017. június 26.

Hozzávalók

4 személyre
  • A tésztához:
  • ½ kg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1+1/2 + 2 dl langyos víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mk pirospaprika

  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej salotta hagyma
  • 1 mk szárított oregáno
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • friss snidling
  • 1 dl paradicsomszósz
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A lisztet egy nagy keverőtálba átszitáljuk. A por élesztőt egy kisebb tálba öntjük és a vízzel elvegyítjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olívaolajat, 2-3 csipet sót, a pirospaprikát és alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta összeállt, kézzel még átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, visszatesszük a tálba és tovább kelesztjük még 1-2 órát.

2. A töltelékhez a hagymákat apró darabokra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk darált húst, magasabb hőfokon fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a szárított oregánót és bazsalikomot, végül sózzuk, borsozzuk.

3. A tésztát 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk és egy 10-12 cm átmérőjű formával köröket szaggatunk belőle. Ezután ráhalmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a tésztát. Villával lenyomkodjuk a széleket, ha szükséges a tészta széleit vízzel bekenjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával. 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. Tálaláskor friss snindlinggel megszórjuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Street food ősszel is: gombás empanadas

Street food ősszel is: gombás empanadas

De a gombás ragu helyett tölthetjük más zöldséggel, sajttal vagy pestóval is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.