Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Egyszerű és gyors, csak néhány hozzávalóra és egy edényre lesz szükségünk

Egyserpenyős csirkés húsgolyó
2017. July 19.

Hozzávalók

4 adag
  • 45 dkg darált csirkehús
  • ½ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze reszelt parmezán
  • 3 ek. friss petrezselyem (osztva)
  • 4 gerezd fokhagyma (kinyomva, osztva)
  • 1 tojás
  • kóser só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek. extra szűz olíva olaj
  • 820 ml darabolt paradicsom konzerv
  • piros paprika
  • 1,5 csésze reszelt mozzarella
  • kifőzött tészta tálaláshoz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, készítsük el a húsgolyókat: egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált húst, zsemlemorzsát, parmezánt, 2 ek. petrezselymet, a fokhagymák felét, tojást, majd sózzuk. borsozzuk. Ha egynemű lett, formázzunk belőlük golyócskákat.

Egy sütésálló serpenyőben közepes lángon 1 evőkanál olíva olajon süssük barnára a golyókat (kb.5 perc). Rakjuk ki egy tányérra.

Csurgassuk a maradék, 2 evőkanál olajat a serpenyőbe, rakjuk bele a maradék fokhagymát és süssük 1 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a piros paprikát, keverjük át.

Vegyük takarékra a gázt, majd adjuk a paradicsomos keverékhez a húsgolyókat. Forgassuk át a húst a szószban, szórjuk meg mozzarellával, majd rakjuk sütőbe 10 percre.

Tálaljuk tészta mellé, egy kevés parmezánnal fűszerezve.

forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a Húsgolyó Nap!! Íme egy alkalomhoz illő, méltó recept!

Éljen a Húsgolyó Nap!! Íme egy alkalomhoz illő, méltó recept!

Citromos-csilis húsgolyók szendvicsben, currys sárgaborsókrémmel

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!