Egyszerű és gyors, csak néhány hozzávalóra és egy edényre lesz szükségünk
Hozzávalók
4 adag- 45 dkg darált csirkehús
- ½ csésze zsemlemorzsa
- ¼ csésze reszelt parmezán
- 3 ek. friss petrezselyem (osztva)
- 4 gerezd fokhagyma (kinyomva, osztva)
- 1 tojás
- kóser só
- frissen őrölt fekete bors
- 3 ek. extra szűz olíva olaj
- 820 ml darabolt paradicsom konzerv
- piros paprika
- 1,5 csésze reszelt mozzarella
- kifőzött tészta tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, készítsük el a húsgolyókat: egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált húst, zsemlemorzsát, parmezánt, 2 ek. petrezselymet, a fokhagymák felét, tojást, majd sózzuk. borsozzuk. Ha egynemű lett, formázzunk belőlük golyócskákat.
Egy sütésálló serpenyőben közepes lángon 1 evőkanál olíva olajon süssük barnára a golyókat (kb.5 perc). Rakjuk ki egy tányérra.
Csurgassuk a maradék, 2 evőkanál olajat a serpenyőbe, rakjuk bele a maradék fokhagymát és süssük 1 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a piros paprikát, keverjük át.
Vegyük takarékra a gázt, majd adjuk a paradicsomos keverékhez a húsgolyókat. Forgassuk át a húst a szószban, szórjuk meg mozzarellával, majd rakjuk sütőbe 10 percre.
Tálaljuk tészta mellé, egy kevés parmezánnal fűszerezve.
forrás: delish.com