Egészben sült joghurtos karfiol
Habár nem hagyományos étel, nálunk évek óta elengedhetetlen része a karácsonyi menünek az egészben sült joghurtos karfiol, ami nem csak nagyon finom, de szép dísze is az ünnepi asztalnak.
Hozzávalók
1 egész karfiolhoz- 1 fej karfiol
- 20 dkg krémes natúr joghurt
- himalája só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vöröshagymapor
- 3 evőkanál római kömény
Elkészítés
A karfiol leveleit eltávolítjuk, a rózsákat pedig átmossuk. Egészben egy nagy lábasba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Kb. 20 perc alatt közepesen puhára pároljuk a karfiolt.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A joghurtot ízlés szerint sózzuk, és összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, a vöröshagymaporral és a római köménnyel.
A megpuhult karfiolt lecsepegtetjük, egy jénai tálba tesszük, és rákanalazzuk a fűszeres joghurtot úgy, hogy mindenhol jó alaposan befedje.
Ezután az előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.