Édesburgonyás reggeli burrito
Ha egy olyan laktató és egészséges sós reggelit keresel, ami izgalmasabb a sonkás szendvicsnél, próbáld ki ezt a teljes kiőrlésű tortillából készült tekercset! Utána egész biztosan nem leszel éhes délig.
Hozzávalók
2 darabhoz- 20 dkg édesburgonya
- 4 db tojás
- kókuszolaj
- himalája só
- őrölt bors
- ½ avokádó
- fokhagymapor
- 10 dkg koktélparadicsom
- 2 db teljes kiőrlésű tortillalap
- 5 dkg vörös bab
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk a héját, majd sütőpapírral bélelt tepsiben az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt puhára sütjük. Ezután kissé hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját, a húsát pedig villával pépesítjük.
A tojásokat villával felverjük, majd felhevített, kókuszolajjal kikent serpenyőben rántottát készítünk belőle. Utólag sózzuk és borsozzuk.
Az avokádót felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fokhagymaporral. A koktélparadicsomot felkockázzuk.
Összeállítjuk az ételt: a tortillalapokat megkenjük az édesburgonyapürével, rákanalazzuk a tojásrántottát, majd eloszlatjuk rajta az avokádót, a koktélparadicsomot és a lecsepegtetett vörös babot. A tortilla két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Középen kettévágjuk, és frissen fogyasztjuk.