Édesburgonyás palacsinta
Hozzávalók
2 adaghoz- 200 g édesburgonya
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 1 evőkanál vanília aroma
- 40 g eritrit
- 2 g őrölt fahéj
- 3 g sütőpor
- 2 dl tej/növényi ital
- 10 g kókuszolaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
Az édesburgonyát héjastól alufóliába csomagolva az előmelegített sütőbe tesszük, és 35 perc alatt teljesen puhára sütjük.
Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, majd kicsomagoljuk, és könnyedén lehúzzuk a burgonya héját. A belsejét villával pépesítjük, majd összekeverjük a tojással és a vanília aromával.
Külön összekeverjük a lisztet az eritrittel, fahéjjal és a sütőporral, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. Végül fokozatosan annyi tejet adagolunk, hogy folyékony, de sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Egy kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőt felforrósítunk, majd 8-10 cm átmérőjű palacsintákat készítünk. Mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük.
Friss gyümölcsökkel tálaljuk.