Édesburgonya enchiladas
Hozzávalók
2 adaghoz- Tortilla:
- 80 g kukoricaliszt
- himalája só
- Töltelék:
- 150 g édesburgonya
- 150 g konzerv vörösbab
- 100 g csemegekukorica
- 30 g vöröshagyma
- ½ mokkáskanál őrölt chili
- 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- ½ mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- himalája só
- Salsa:
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 30 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g hámozott paradicsom
- himalája só
- ½ mokkáskanál őrölt bors
- ½ mokkáskanál őrölt chili
- 10 g eritrit
- Tetejére:
- 30 g zsírszegény sajt
- görög joghurt
- koriander
Elkészítés
A kukoricalisztet összekeverjük ízlés szerint himalája sóval, és fokozatosan annyi vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható, de nem ragacsos masszát kapjunk. Ezt négy egyenlő részre osztjuk, majd nyújtófa segítségével 2-3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk.
Felforrósított serpenyőben szárazon fél-fél perc alatt megsütjük a tortilla lap mindkét oldalát. Ne hagyjuk megpirulni, mert akkor elveszti puhaságát. Sütés után konyharuhába csomagoljuk őket.
A töltelékhez meghámozzuk és felkockázzuk az édesburgonyát. Fedő alatt ujjnyi víz hozzáadásával 15 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk a vízmennyiséget. Ezután hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a lecsepegtetett vörösbabot, a csemegekukoricát és a fűszereket. Alacsony lángon további 10 perc alatt összefőzzük a hozzávalókat.
A salsa szószhoz kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hámozott paradicsomot, a chilit, az eritritet, a sót és a borsot. 10 percig főzzük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Az elkészült tortilla lapokat megtöltjük 3 evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük és egy mélyfalú tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk őket. Leöntjük az egészet a salsa szósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt késze sütjük.
Görög joghurttal meglocsolva és korianderrel megszórva tálaljuk.