Íme az újragondolt rántott hús burgonyapürével kombó
Édesburgonya bundás csirkemell karfiolpürével
Ennél a főételnél az alapgondolatot a hagyományos „rántott hús burgonyapürével” ötlet adta. A csavar ott van, hogy a burgonya ez esetben édesburgonya, és nem püréként, hanem a csirkemell bundájaként szerepel a tányéron.
Mivel a szükséges szénhidrátmennyiséget fedezni tudjuk az édesburgonyából, a hús mellé köretnek már csak valamilyen zöldségfélét ajánlok, például egy egyszerű burgonyapüré helyettesítőt, karfiolból.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg csirkemell
- 40 dkg édesburgonya
- 8 dkg rizsliszt
- 2 tojás
- só, bors
- olívaolaj spray
- 40 dkg karfiol
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 dl (növényi) tej
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 200°C-ra.
2. A csirkemellet megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd aprólyukú reszelőn lereszeljük.
3. A lereszelt burgonyát összekeverjük a zabliszttel és a tojásokkal. Ebbe a masszába forgatjuk bele a csirkemelleket úgy, hogy mindenhol befedje a „bunda”.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, befújjuk olívaolaj sprayjel, hogy szép barnára süljenek, majd az előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. 10 perc után átfordítjuk a hússzeleteket a másik oldalukra, ismét befújjuk vékonyan olajjal és készre sütjük.
5. A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben teljesen puhára főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, végül kókuszolajjal és tejjel krémesre keverjük.
6. Az aranybarnára sült csirkemell szeleteket a karfiolpürével tálaljuk.