Édes-savanyú sertéscsíkok
Az édes-savanyú ételeket senkinek sem kell bemutatni. Nálam most a méz, a szójaszósz és a balzsamecet triója biztosítja a különleges ízhatást.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg kuszkusz
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma fehér része
- 3 nagy vagy 4 közepes kápiapaprika
- 6 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A körethez a kuszkuszt hőálló tálba szórjuk. Megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, lefedjük, állni hagyjuk.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a felcsíkozott sertéscombot, erős lángon lepirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
A serpenyőbe szórjuk a megtisztított, felaprított lila hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a felkarikázott újhagymát. Rászórjuk a megmosott, kicsumázott, kierezett, kimagozott, felcsíkozott kápiát. Rázogatva, kevergetve pár percet sütjük, majd visszatesszük a lepirított sertéscsíkokat is. Erős lángon összesütjük.
A szójaszószt kikeverjük a mézzel, a balzsamecettel, 1 dl hideg vízzel és a keményítővel. A serpenyőbe csorgatjuk, addig sütjük, amíg a besűrűsödik a szójaszószos keverék. Az elkészült húst a kuszkusszal tálaljuk.