Fél óra és kész a finom diós, gyümölcsös morzsasüti
Ősszel nagyon szeretem megpakolni a kosaram édes, szaftos gyümölcsökkel, ezek a legtöbb esetben morzsasütiben végzik nálam. A morzsás réteget szinte minden alkalommal variálom kedvem szerint: kókusszal, zabbal, zabkorpával is szoktam készíteni. Most egyszerűen a liszt egy részét finomra őrölt dióval helyettesítettem, hogy még ősziesebb legyen a desszertem.
Hozzávalók
egy közepes méretű sütőtálhoz- 3 közepes méretű alma
- 2 nagy, lédús körte
- 5 nagy szem szilva
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg finomra őrölt dióbél
- 12 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 5 dkg nádcukor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál nagy szemű zabpehely
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, az almát és a körtét meghámozzuk, majd a szilvával együtt felkockázzuk. Összeforgatjuk a pudingporral, majd egyenletesen kiterítjük egy kivajazott sütőtálban.
A lisztet összekeverjük az őrölt dióval, majd morzsás állagúra morzsoljuk a vajjal, a cukorral és a sóval. A gyümölcsökre halmozzuk, tetejét megszórjuk a zabpehellyel.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Langyosan a legfinomabb!