Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez gyors, egyszerű, könnyű: Fetás lepény sütőtökkel és bébispenóttal

Mindig tartok leveles tésztát a mélyhűtőben, általában a legegyszerűbb, fél kg-os nyújtható fajtájút. Ha gyors vacsorát tervezek, csak kikapom a mélyhűtőből, megvárom, hogy felengedjen, és már készíthetem is a sós vagy édes leveles süteményeket, lepényeket.
2017. október 13.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg konyhakész, nyújtható leveles tészta tömb
  • 25 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 10 dkg bébispenót
  • só, őrölt fehér bors
  • reszelt szerecsendió
  • liszt a nyújtáshoz
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 15 dkg feta sajt

Elkészítés

sutotokosspenotoslepeny1

 

A leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és megvárjuk, hogy felengedjen. Közben a felkockázott sütőtököt kevés vízben félpuhára pároljuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megmosott bébispenótot kevergetve megfonnyasztjuk rajta. Közben sóval, fehér borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A tejfölt simára keverjük egy kevés sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megtisztított, felaprított lila hagymát. Egyenletesen a tésztára kenjük. Ráhalmozzuk a sütőtökkockákat, a párolt spenótot, végül a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.

A lepényt 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás sütőtökpite

Zsályás sütőtökpite

"A sütőtök, a póré, a zsálya és az alma együtt csodás ízharmóniát alkot! Rizsliszttel készítettem, így a gluténmentes táplálkozásba is beilleszthető."
Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.
Rizsdarás-sütőtökös pohárkrém

Rizsdarás-sütőtökös pohárkrém

A rizsdara olcsó és finom alternatívája a búzadarának, ezért a gluténmentes étkezés egyik fontos hozzávalója lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!