Ez gyors, egyszerű, könnyű: Fetás lepény sütőtökkel és bébispenóttal
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg konyhakész, nyújtható leveles tészta tömb
- 25 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 10 dkg bébispenót
- só, őrölt fehér bors
- reszelt szerecsendió
- liszt a nyújtáshoz
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej lila hagyma
- 15 dkg feta sajt
Elkészítés
A leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és megvárjuk, hogy felengedjen. Közben a felkockázott sütőtököt kevés vízben félpuhára pároljuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megmosott bébispenótot kevergetve megfonnyasztjuk rajta. Közben sóval, fehér borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. A tejfölt simára keverjük egy kevés sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megtisztított, felaprított lila hagymát. Egyenletesen a tésztára kenjük. Ráhalmozzuk a sütőtökkockákat, a párolt spenótot, végül a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.
A lepényt 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.