Dijoni mustáros-paradicsomos csirke
Szószos, omlós, ízletes, egészséges és nagyon egyszerűen elkészül. Kell ennél több egy ebédhez?
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 15 dkg koktélparadicsom
- 40 dkg csirkemell
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 2,5 dl zabtejszín
- 4 dkg dijoni mustár
- 5 dkg mustár
- 16 dkg durum tészta
Elkészítés
A hagymákat finomra aprítjuk, és egy evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a felkarikázott koktélparadicsomot is, majd amikor megfonnyadt, félretesszük az egészet.
A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. Két evőkanál olívaolajon kérgesre pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a korábban előkészített hagymákat és paradicsomot.
Egy tálkában összekeverjük a zabtejszínt a kétféle mustárral, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vele a csirkét. Fedő alatt, közepes lángon 20 percig hagyjuk főni.
Eközben forró, sós vízben puhára főzzük a tésztát, és ezzel tálaljuk az elkészült mustáros csirkét.
Ezt a csirkés receptet is ajánljuk: