Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Dijoni mustáros-paradicsomos csirke

Dobd fel a csirkét ízletes szósszal!
2022. February 21.

Szószos, omlós, ízletes, egészséges és nagyon egyszerűen elkészül. Kell ennél több egy ebédhez?

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 2,5 dl zabtejszín
  • 4 dkg dijoni mustár
  • 5 dkg mustár
  • 16 dkg durum tészta

Elkészítés

 

A hagymákat finomra aprítjuk, és egy evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a felkarikázott koktélparadicsomot is, majd amikor megfonnyadt, félretesszük az egészet.

A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. Két evőkanál olívaolajon kérgesre pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a korábban előkészített hagymákat és paradicsomot. 

Egy tálkában összekeverjük a zabtejszínt a kétféle mustárral, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vele a csirkét. Fedő alatt, közepes lángon 20 percig hagyjuk főni.

Eközben forró, sós vízben puhára főzzük a tésztát, és ezzel tálaljuk az elkészült mustáros csirkét.

 

Ezt a csirkés receptet is ajánljuk: 

Aszalt paradicsomos-tejszínes csirkemell

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán céklás brownie

Vegán céklás brownie

Bátran tegyél zöldséget a sütibe!
Brokkolis-sajtos egytál

Brokkolis-sajtos egytál

Egyenesen a sütőből!
Zöldséges „sajtos” makaróni

Zöldséges „sajtos” makaróni

Vegán életmódot folytatsz? Nem kell lemondanod a sajtos ízvilágról!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!