Cukormentes szilvakompót
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Tudtad, hogy a szilva igazi superfood tele értékes ásványi anyagokkal? Nálunk a családban önmagában, aszalva vagy sütibe sütve is fogyasztjuk. De az igazi jolly joker az, ha kompótot készítek belőle. Így tökéletesen passzol a reggeli kásába, gofri tetejére, vagy akár egy gombóc vaníliafagyi mellé is.
Hozzávalók
- 50 dkg ringló szilva
- 3-4 evőkanál víz
- 1 teáskanál citromlé
- 3 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál eritrit (opcionális)
Elkészítés
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A vizet, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget összekeverjük egy pohárban.
Egy tapadásmentes lábosba tesszük a szilvagerezdeket, ráöntjük a fahéjas vizet, és megszórjuk eritrittel. Fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve 10-15 percig pároljuk.
Ha teljesen kihűlt, légmentesen záródó edénybe tesszük, és a hűtőben tároljuk.