Íme a lasagna diétás verziója
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 40 dkg sovány darált marhahús
- 20 dkg paradicsom
- 3 dl passzirozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerzed fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- himalaya só
- bors
- szárított oregano
- szárított bazsalikom
- 15 dkg zsírszegény trappista sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200C-ra.
Egy serpenyőt kókuszolajjal vékonyan kikenve felforrósítunk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a darált marhahúst és addig pirítjuk, amíg teljesen bebarnul a hús. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a passzírozott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, oreganoval és bazsalikommal fűszerezzük. Közepes lángon fedő alatt, néhány percenként megkevergetve 20 percig főzzük.
A cukkinit alaposan megmossuk, majd zöldségszeletelő vagy egy éles kés segítségével hosszában vékony szeletekre vágjuk.
Egy mély falú tepsi vagy egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük a cukkini szeletek 1/3 részével. Ezután rákanalazzuk a paradicsomos ragu 1/3-ad részét és megszórjuk reszelt sajttal. Így folytatjuk a rétegezést addig, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Az előmelegített sütőbe toljuk a cukkini lasagnat és 15 perc alatt készre sütjük.