Csokis-mogyorós réteges puding
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ha szereted a kakaós finomságokat, akkor ez a desszert csak rád vár! Kevés munkával extra krémes finomság, ráadásul garantáltan adalékmentesen.
Hozzávalók
4 adaghoz- 4 dl kókuszkrém (Delcoco)
- 8 dkg kókuszvirágcukor
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál tápiókaliszt
- 1 púpos teáskanál holland kakaópor
- 1 marék törökmogyoró
- 1 evőkanál csokiforgács
Elkészítés
Egy tapadásmentes lábosba öntjük a kókuszkrémet, a kókuszvirágcukrot, a tojássárgáját és a tápiókalisztet. Jól elkeverjük, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetés közben addig melegítjük, amíg besűrűsödik.
Ezután kettéválasztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a pudingokat.
Miután kihűltek, először a kakaós pudingból teszünk egy réteget a desszertes poharak aljára, majd jöhet pár szem mogyoró, végül a tetejükre kanalazunk a világos krémből.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Mielőtt szervírozzuk, a tetejére tört mogyorót és csokiforgácsot szórunk.
Ezt a receptet is szeretni fogod: