Cukormentes kakaós gofri
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Bűntudat nélkül ehetjük ezt a mennyei finomságot, hiszen nemcsak glutén-, tej- és tojásmentes, hanem teljesen cukormentes is!
Hozzávalók
6-8 darabhoz- 16 dkg darált mandula (blansírozott)
- 2 dkg kókuszliszt
- 12 dkg tápiókaliszt
- 3 dkg őrölt lenmag
- 1 dkg holland kakaópor
- 2 g szódabikarbóna
- 1,4 dl víz
- 2,8 dl kókusz- vagy mandulatej
- 7,5 dkg kókuszolaj felolvasztva
- 8-10 szem friss eper
- 3-4 evőkanál Donum Terrae Mogyorókrém édesítőszerekkel (vagy bármilyen más cukormentes nutella/mogyorókrém)
Elkészítés
Egy edényben keverjük össze a száraz összetevőket, majd egy másik, mélyebb edényben vagy kancsóban keverjük össze a vizet, a kókusztejet és a felolvasztott kókuszolajat. Alaposan keverjük össze a lisztkeveréket a folyékony összetevőkkel, majd a tésztát hagyjuk legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
A gofri sütéséhez először melegítsük fel teljesen a gofrisütőt. Öntsük bele egy adag nyers tésztát a sütőbe (a tészta töltse ki teljesen a formát, de sütéskor ne folyjon ki), ez körülbelül egy merőkanál, de mindegyik sütőnél kicsit eltérhet. A gofri sütési ideje függ a sütőtől, a beállított hőfoktól és a kívánt állagtól, de egy biztos: minél tovább sütjük, annál roppanósabb lesz.
Közben az epreket mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Helyezzük az elkészült gofrik tetejére, végül csorgassunk rájuk tetszőleges mennyiségű mogyorókrémet.
Ezt a receptet se hagyd ki: