Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokikrém sós karamelles popcornnal

Adásban volt: 2016. November 28.
A recepthez tartozó videó
2016. November 28.

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg pattogatni való kukorica
  • 1 ek. kókuszzsír
  • sópehely

Elkészítés

1. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, majd egy hőálló tálat teszünk fölé, és beletesszük a kockákra tört fehér- és étcsokoládét.

2. Egy serpenyőbe szétterítjük a cukrot, és kevergetés nélkül hagyjuk felolvadni, vagyis karamellizáljuk.

3. Egy magasabb falú edénybe beletesszük a pattogatni való, és nagy fokozaton kipattogtatjuk, közben egy evőkanál kókuszzsírt adunk hozzá.

4. A kukoricát beleforgatjuk a karamellbe, majd zsírpapírra öntjük, és szépen eloszlatjuk, hogy megdermedjen. Sópehellyel megszórjuk.

5. A felolvadt csokihoz hozzákeverjük a tejszínt, kancsó segítségével poharakba adagoljuk, majd beleállítjuk a megszilárdult karamelles kukoricadarabokat.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!