Csirkés szendvics
Egy szép nagy, sült csirkével megpakolt szendvics garantáltan elűzi az éhséget. Ebédre egészítsétek ki salátával és akár egy kis sült burgonyával, akár a klubszendvicset.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg csirkemellfilé
- só, őrölt fekete bors
- olívaolaj a sütéshez
- 8 evőkanál szójaszósz
- 2 púpozott evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy ciabatta
- vaj
- salátalevelek
Elkészítés
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon, oldalanként 2-2 perc alatt kérget sütünk rájuk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) sütőtálba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Miután kezelhető hőmérsékletűre hűlt a hús, csíkokra vágjuk.
A szójaszószt összekeverjük a mustárral és a mézzel. Egy kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben. A megpucolt fokhagymát ráreszeljük, megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a szójaszószos keveréket. Rádobjuk a csirkecsíkokat, összeforgatjuk.
A ciabattákat megvajazzuk, majd megtöltjük salátalevelekkel és a csirkecsíkokkal.