Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkemell brokkolival és Ammerländer Maasdamer sajttal sütve

Könnyed, tavaszias, villámgyorsan elkészíthető étel brokkolipártiaknak. A sajt pedig ebben az esetben olyan szerephez jut, hogy az tényleg mindennek a teteje!
2022. May 9.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 ek. étolaj
  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg brokkoli
  • ½ kk. kurkuma
  • 1 tk. só
  • őrölt fekete bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. szezámmag
  • 12,5 dkg Ammerländer Maasdamer sajt

Elkészítés

A csirkemellet csíkozzuk fel. A brokkolit szedjük rózsáira, majd vágjuk kisebb darabokra. Ezután egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés étolajat, és pirítsuk le a csirkemellet. Közben sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a szezámmagot, a brokkolit, a kurkumát, a tejszínt, majd néhány percig pároljuk. Ezután halmozzuk az egészet egy sütésálló tálkába, és fedjük le az Ammerländer Maasdamer sajttal. Előmelegített 180-190 °C-os sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tonhalas háromszög szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Tonhalas háromszög szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Ne érd be az előre csomagolt verzióval! Itt az ideje, hogy otthon készítsd el ezt a klasszikus, méltán népszerű harapnivalót.
Amerikai „tater tots” sült krumpli, Ammerländer Jadegut sajtos majonézzel

Amerikai „tater tots” sült krumpli, Ammerländer Jadegut sajtos majonézzel

A krumpli számos elkészítési módja mellé most mutatunk egy olyat, ahogy Amerikában kedvelik. A sajtos majonéz viszont legyen hozzá tősgyökeres európai. Így lesz földrészeken átívelő, igazán finom és különleges.
Bagel Paprikás Ammerländer sajttal, szalámival és ruccolával

Bagel Paprikás Ammerländer sajttal, szalámival és ruccolával

Egy jól összeállított bagel nem csak finom, hanem hangulata is van. Ebben például a paprika többféle módon is megjelenik, így bátran nevezhetjük paprikás hangulatban lévőnek. Semmiképpen sem átvitt értelemben :)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!