Csirkemell brokkolival és Ammerländer Maasdamer sajttal sütve
Hozzávalók
4 személyre- 2 ek. étolaj
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg brokkoli
- ½ kk. kurkuma
- 1 tk. só
- őrölt fekete bors
- 2 dl tejszín
- 1 ek. szezámmag
- 12,5 dkg Ammerländer Maasdamer sajt
Elkészítés
A csirkemellet csíkozzuk fel. A brokkolit szedjük rózsáira, majd vágjuk kisebb darabokra. Ezután egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés étolajat, és pirítsuk le a csirkemellet. Közben sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a szezámmagot, a brokkolit, a kurkumát, a tejszínt, majd néhány percig pároljuk. Ezután halmozzuk az egészet egy sütésálló tálkába, és fedjük le az Ammerländer Maasdamer sajttal. Előmelegített 180-190 °C-os sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!