Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bagel Paprikás Ammerländer sajttal, szalámival és ruccolával

Egy jól összeállított bagel nem csak finom, hanem hangulata is van. Ebben például a paprika többféle módon is megjelenik, így bátran nevezhetjük paprikás hangulatban lévőnek. Semmiképpen sem átvitt értelemben :)
2021. November 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db bagel
  • 5 dkg vaj
  • 12 szelet Paprikás Ammerländer sajt
  • 10 dkg szalámi
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • ruccola

Elkészítés

A koktélparadicsomot és a kaliforniai paprikát karikázzuk fel.  A bagelt vágjuk ketté, majd az alsó felét kenjük meg a vajjal.. Helyezzünk 3 szelet Paprikás Ammerländer sajtot a bagelre, utána a szeletelt szalámit és a koktélparadicsomot. Szórjuk meg ruccolával, és a tetejére tegyünk 1-2 karika paprikát. Végül zárjuk le a bagel tetejével.

A Paprikás Ammerländer mindig tiszta, lágy és friss paprikás ízzel lepi meg az embert. A sajtban lévő paprikadarabok nem csak kívülről jól láthatók, hanem jól érezhetők is, de nem uralkodnak a tisza és finom gouda íz felett. A Paprikás Ammerländer a sajt és paprika igazi harmóniáját kínálja.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sajtburger Ammerländer Tilsiter sajttal

Sajtburger Ammerländer Tilsiter sajttal

Aki szereti a sajtburgert, biztosan eljátszott már a gondolattal, hogy jó lenne otthon is megpróbálkozni vele. Itt a lehetőség! Ez a verzió egész biztosan nem fog csalódást okozni.
Croissant feketeerdő sonkával, Fokhagymás Ammerländer sajttal

Croissant feketeerdő sonkával, Fokhagymás Ammerländer sajttal

A szükséges hozzávalókon kívül fűszernövények is kerülnek bele, sőt egy kis metélőhagyma is a különleges sajtválasztásnak köszönhetően. All-in one!
Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Ha egy kicsit több időnk van egy szendvicsre, mint általában, érdemes elkészíteni ezt a különleges kreációt. Amennyivel több vele a munka, annyival nagyobb az élvezet is!  

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!