Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Croissant feketeerdő sonkával, Fokhagymás Ammerländer sajttal

A szükséges hozzávalókon kívül fűszernövények is kerülnek bele, sőt egy kis metélőhagyma is a különleges sajtválasztásnak köszönhetően. All-in one!
2021. november 1.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db croissant
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg feketeerdő sonka
  • 8 szelet Fokhagymás Ammerländer sajt
  • 10 dkg szőlő
  • madársaláta

Elkészítés

A szőlőt mossuk meg, a vajat hagyjuk szobahőmérsékleten minimum 30 percig, hogy kenhető állagú legyen. Állítsuk össze a szendvicset. A croissant vágjuk ketté, és kenjük meg a vajjal. Tegyük rá a feketeerdő sonkát és a Fokhagymás Ammerländer sajtot. Végül a madársalátát és a felezett szőlőt is helyezzük el, majd illesszük rá a croissant tetejét. A szőlőt mossuk meg, a vajat hagyjuk szobahőmérsékleten minimum 30 percig, hogy kenhető állagú legyen. Állítsuk össze a szendvicset. A croissant vágjuk ketté, és kenjük meg a vajjal. Tegyük rá a feketeerdő sonkát és a Fokhagymás Ammerländer sajtot. Végül a madársalátát és a felezett szőlőt is helyezzük el, majd illesszük rá a croissant tetejét.

Aki igazán pikáns falatokra vágyik, annak ez a sajt mindig kitűnő választás. Egyedülálló szendvicsfeltétként is meglepően összetett ízélménnyel lepi meg az embert, de egyéb, jól megválasztott kiegészítőkkel különleges és merész kreációkban vállalhat meghatározó szerepet. Kiváló minőségű, félkemény Ammerländer sajt, fűszernövények, metélőhagyma és persze ízletes fokhagyma – mindez olyan arányban, hogy igazán finom legyen. A Fokhagymás Ammerländer sokoldalúbb, mint gondolná.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Ha egy kicsit több időnk van egy szendvicsre, mint általában, érdemes elkészíteni ezt a különleges kreációt. Amennyivel több vele a munka, annyival nagyobb az élvezet is!  
Csavartcső tészta Ammerländer Edámi sajtmártásban, snidlinggel

Csavartcső tészta Ammerländer Edámi sajtmártásban, snidlinggel

A tésztán kívül semmi csavaros nincs benne: jól megválasztott hozzávalók, egy csipetnyi idő, és már kész is a tökéletes ebéd vagy vacsora.  
Füstölt lazacos szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal, kígyóuborkával, olívabogyóval

Füstölt lazacos szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal, kígyóuborkával, olívabogyóval

Ha beszerezzük hozzá az alapanyagokat, csak egy kis idővel kell többet rászánni, mint egy átlagos szendvics elkészítésére. Egy átlagon felüli élmény igazán megér ennyit!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!