Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt lazacos szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal, kígyóuborkával, olívabogyóval

Ha beszerezzük hozzá az alapanyagokat, csak egy kis idővel kell többet rászánni, mint egy átlagos szendvics elkészítésére. Egy átlagon felüli élmény igazán megér ennyit!
2021. May 10.

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg szeletelt szendvicskenyér
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 25 dkg majonéz – ebből 5 dkg a kenyerek kenéséhez
  • 10 dkg Ammerländer Maasdamer sajt
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db citrom
  • 2 ek. olívaolaj
  • olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • retekcsíra

Elkészítés

A kígyóuborkát hámozzuk meg és karikázzuk fel. A füstölt lazacot és az Ammerländer Maasdamer sajtot vágjuk apró kockára. Az olívabogyót karikázzuk fel. A majonézt keverjük össze a kockázott füstölt lazaccal és sajttal. Ezután állítsuk össze a szendvicset. A kenyérszeleteket kenjük meg vékonyan majonézzel, majd egyik oldalukra pakoljuk az uborkaszeleteket, úgy, hogy félig fedjék egymást. A szeletek másik oldalára halmozzuk a sajtos-lazacos majonézt. Erre szórjuk az olívabogyót és a retekcsírát. A kígyóuborkát csepegtessük meg olívaolajjal és borsozzuk meg. Végül reszeljük a szendvicsekre a friss citrom héját.

Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!