Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Ha egy kicsit több időnk van egy szendvicsre, mint általában, érdemes elkészíteni ezt a különleges kreációt. Amennyivel több vele a munka, annyival nagyobb az élvezet is!  
2021. május 24.

Hozzávalók

4 személyre
  • Sült csirkemellhez:
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 kk. sült csirke fűszersó
  • 1-2 ek. étolaj a sütéshez
  • Lilahagyma chutney-hoz:
  • 2 ek. olívaolaj
  • 25 dkg lilahagyma
  • 3-5 db babérlevél
  • 0,5 kk. friss kakukkfű
  • 1 kk. só
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek. nádcukor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek. szilvalekvár
  • 30 dkg bagett
  • 5 dkg vaj
  • 8 szelet Ammerländer Vajsajt
  • lollo saláta

Elkészítés

A lollo salátát mossuk le hideg vízzel, aztán tegyük a papírtörlővel borított tányérra. A csirkemellet csíkozzuk fel, majd egy kevés étolajon süssük meg egy serpenyőben. Közben ízesítsük sült csirke fűszersóval. Tegyük félre tálalásig. A lilahagyma chutney-hoz először vágjuk finomra a hagymát. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és kicsit pirítsuk meg rajta a hagymát. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot és főzzük lassú lángon 20-30 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. A bagetteket szeleteljük fel, majd kenjük meg vékonyan vajjal. Tegyünk rá kevés salátát, arra lilahagyma chutney-t, végül helyezzük el rajta a csirkemellet és az Ammerländer Vajsajtot.  

Az Ammerländer Vajsajt ízvilágában nagyon enyhe és semleges. Bármivel is fogyasztjuk, ez a sajt nem lesz domináns egy szendvicsen, egy ételben, hanem szépen kiegészíti annak ízét. Az Ammerländer Vajsajt mindig harmonikus, túlzásoktól mentes élményt jelent. Minden egyes falat belőle: a sajt tiszta, kifinomult íze!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csavartcső tészta Ammerländer Edámi sajtmártásban, snidlinggel

Csavartcső tészta Ammerländer Edámi sajtmártásban, snidlinggel

A tésztán kívül semmi csavaros nincs benne: jól megválasztott hozzávalók, egy csipetnyi idő, és már kész is a tökéletes ebéd vagy vacsora.  
Füstölt lazacos szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal, kígyóuborkával, olívabogyóval

Füstölt lazacos szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal, kígyóuborkával, olívabogyóval

Ha beszerezzük hozzá az alapanyagokat, csak egy kis idővel kell többet rászánni, mint egy átlagos szendvics elkészítésére. Egy átlagon felüli élmény igazán megér ennyit!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.