Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Májkrémes bagett Ammerländer Tilsiter sajttal és madársalátával

Egyszerűnek tűnik az elkészítése, és az is! A rafinált sajtválasztás és egy kis madársaláta mégis egyedivé, különlegesség teszi az összhatást - látványban és ízben egyaránt!
2022. November 7.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db magvas bagett
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg májkrém
  • 10 dkg Ammerländer Tilsiter sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • madársaláta

Elkészítés

A paradicsomot és a kaliforniai paprikát karikázzuk fel. A bagettet vágjuk ketté. Kenjük meg vajjal az alsó felét. Ezután keverjük ki a májkrémet krémesre, és halmozzuk a bagettre. Utána tegyük bele a szeletelt sajtot, a paradicsomot és a paprikát. Szórjuk meg madársalátával. Végül zárjuk le a bagett tetejével.

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) az egyik „legfűszeresebb“ karaktertű az Ammerländer sajtfélék közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rakott mediterrán tészta Ammerländer Vajsajttal sütve

Rakott mediterrán tészta Ammerländer Vajsajttal sütve

Micsoda látvány, micsoda ízek! Ez a tészta megéri a fáradságot. Amikor leülsz vele az asztalhoz, úgy érzed, hogy a Földközi-tenger is csak karnyújtásnyira van tőled.
Disznósajtos bagel Ammerländer Edámi sajttal és zöldborsócsírával

Disznósajtos bagel Ammerländer Edámi sajttal és zöldborsócsírával

Ha valami nem mindennapira vágysz, íme, egy igazán bevállalós darab. A tehénsajt és a disznósajt meglepő találkozása egy friss és üde társaságban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!