Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Májkrémes bagett Ammerländer Tilsiter sajttal és madársalátával

Egyszerűnek tűnik az elkészítése, és az is! A rafinált sajtválasztás és egy kis madársaláta mégis egyedivé, különlegesség teszi az összhatást - látványban és ízben egyaránt!
2022. November 7.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db magvas bagett
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg májkrém
  • 10 dkg Ammerländer Tilsiter sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • madársaláta

Elkészítés

A paradicsomot és a kaliforniai paprikát karikázzuk fel. A bagettet vágjuk ketté. Kenjük meg vajjal az alsó felét. Ezután keverjük ki a májkrémet krémesre, és halmozzuk a bagettre. Utána tegyük bele a szeletelt sajtot, a paradicsomot és a paprikát. Szórjuk meg madársalátával. Végül zárjuk le a bagett tetejével.

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) az egyik „legfűszeresebb“ karaktertű az Ammerländer sajtfélék közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rakott mediterrán tészta Ammerländer Vajsajttal sütve

Rakott mediterrán tészta Ammerländer Vajsajttal sütve

Micsoda látvány, micsoda ízek! Ez a tészta megéri a fáradságot. Amikor leülsz vele az asztalhoz, úgy érzed, hogy a Földközi-tenger is csak karnyújtásnyira van tőled.
Disznósajtos bagel Ammerländer Edámi sajttal és zöldborsócsírával

Disznósajtos bagel Ammerländer Edámi sajttal és zöldborsócsírával

Ha valami nem mindennapira vágysz, íme, egy igazán bevállalós darab. A tehénsajt és a disznósajt meglepő találkozása egy friss és üde társaságban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!