Májkrémes bagett Ammerländer Tilsiter sajttal és madársalátával
Hozzávalók
4 személyre- 4 db magvas bagett
- 8 dkg vaj
- 20 dkg májkrém
- 10 dkg Ammerländer Tilsiter sajt
- 2 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- madársaláta
Elkészítés
A paradicsomot és a kaliforniai paprikát karikázzuk fel. A bagettet vágjuk ketté. Kenjük meg vajjal az alsó felét. Ezután keverjük ki a májkrémet krémesre, és halmozzuk a bagettre. Utána tegyük bele a szeletelt sajtot, a paradicsomot és a paprikát. Szórjuk meg madársalátával. Végül zárjuk le a bagett tetejével.
Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) az egyik „legfűszeresebb“ karaktertű az Ammerländer sajtfélék közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!