Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonhalas háromszög szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Ne érd be az előre csomagolt verzióval! Itt az ideje, hogy otthon készítsd el ezt a klasszikus, méltán népszerű harapnivalót.
2022. May 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg szeletelt szendvicskenyér
  • 16 dkg tonhalkonzerv
  • 5 dkg majonéz
  • 10 dkg Ammerländer Trappista sajt
  • 10 dkg jégsaláta
  • 5 dkg kígyóuborka
  • 2 db főtt tojás

Elkészítés

A kígyóuborkát és a tojást karikázzuk fel. A jégsalátát vágjuk nagyobb darabokra. Ezután állítsuk össze a szendvicset. A kenyérszeleteket kenjük meg vékonyan majonézzel, majd egyik oldalukra pakoljuk az Ammerländer Trappista sajtot, a tojást, az uborkát és a jégsalátát. A szeletek másik oldalára halmozzuk a tonhalat. Végül borítsuk össze a kenyérszeleteket, és vágjuk félbe.

A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amerikai „tater tots” sült krumpli, Ammerländer Jadegut sajtos majonézzel

Amerikai „tater tots” sült krumpli, Ammerländer Jadegut sajtos majonézzel

A krumpli számos elkészítési módja mellé most mutatunk egy olyat, ahogy Amerikában kedvelik. A sajtos majonéz viszont legyen hozzá tősgyökeres európai. Így lesz földrészeken átívelő, igazán finom és különleges.
Bagel Paprikás Ammerländer sajttal, szalámival és ruccolával

Bagel Paprikás Ammerländer sajttal, szalámival és ruccolával

Egy jól összeállított bagel nem csak finom, hanem hangulata is van. Ebben például a paprika többféle módon is megjelenik, így bátran nevezhetjük paprikás hangulatban lévőnek. Semmiképpen sem átvitt értelemben :)
Sajtburger Ammerländer Tilsiter sajttal

Sajtburger Ammerländer Tilsiter sajttal

Aki szereti a sajtburgert, biztosan eljátszott már a gondolattal, hogy jó lenne otthon is megpróbálkozni vele. Itt a lehetőség! Ez a verzió egész biztosan nem fog csalódást okozni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!