Csirkefalatok keményítős bundában
Ennél egyszerűbb nem lehet! Először egy gyors pácba, majd pedig keményítőbe (legjobb a burgonya, de lehet kukorica vagy étkezési is) forgatjuk a csirkedarabokat, aztán már ugorhatnak is az olajba. A burgonyát sütőben sütöttem, fokhagymás majonézzel tálaltam, és persze a frissítő gyömbéres-szezámos répasaláta sem maradhatott el a ropogós csirke mellől.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg csirkecombfilé
- 2 teáskanál friss, lereszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-6 evőkanál szójaszósz
- kb. 8 dkg keményítő (burgonya, kukorica, étkezési)
- 4 dl olaj a sütéshez
- A körethez:
- 60 dkg sütni való burgonya
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj
- 15 dkg majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- A salátához:
- 30 dkg sárgarépa
- 1 csokor újhagyma
- 2 teáskanál friss, lereszelt gyömbér
- kevés só
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítés
A köret és a saláta elkészítésével kezdjük. A burgonyát megmossuk, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és 190 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük. A majonézt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával.
A répát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a felaprított újhagymával (a fehér és a zöld részével egyaránt), a lereszelt gyömbérrel és kevés sóval. Végül megszórjuk szezámmaggal, ezt meg is piríthatjuk.
Közben a csirkemellet tetszőleges méretű darabokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a megpucolt, lereszelt fokhagymát, valamint a szójaszószt. Összeforgatjuk, 30-40 percet pihentetjük. Ezután a csirkedarabokat megforgatjuk a keményítőben, és óvatosan bele is dörzsöljük a húsba. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük.
A kész csirkét a burgonyával, a majonézzel és a salátával tálaljuk.