Csípős zöldséges-majonézes quesadilla
Krémes, picit csípős, nagyon zöldséges és kívül finom ropogósra sült. Így tudnám bemutatni az egyik kedvenc ripsz-ropsz ebédem, jöjjön is a receptje!
Hozzávalók
6 darabhoz- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 szál újhagyma fehér része
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 kicsi, zsenge cukkini
- só, őrölt fekete bors
- 12 dkg majonéz
- csípős paprikaszósz (ízlés szerint)
- 6 db közepes méretű, tetszőleges tortilla lap (pl. sokmagvas)
- 4 evőkanál sajtkrém
Elkészítés
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük először a megpucolt, felcsíkozott lila hagymát, az áttört fokhagymát és a felkarikázott újhagymát. 1-2 perc után beleszórjuk a megmosott, felcsíkozott paprikát is, és addig sütjük, amíg a paprika félpuha lesz. Ezután hozzáadjuk a megmosott, (vékony) félkarikára vágott cukkinit is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet puhára sütjük.
Közben a majonézt összekeverjük a csípős szósszal. Amikor már nem forróak a zöldségek, beleforgatjuk. A tortilla lapokat megkenjük a sajtkrémmel, és az egyik felükre halmozzuk a zöldséges tölteléket. Félbehajtjuk, kettévágjuk, és száraz, forró serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalukat.