Cseresznyés-túrós leveles táskák
A hűtött leveles tészta szuper praktikus dolog, hiszen pillanatok alatt süthetünk belőle édes vagy sós sütiket. Ráadásul cukormentes, sőt még light változatban is beszerezhető.
Hozzávalók
6 darabhoz- 15 dkg félzsíros túró
- 2 evőkanál cukor vagy cukornak megfelelő édesítő
- 1 teáskanál vanília aroma
- 12 dkg cseresznye
- 2 evőkanál búzadara
- 1 tekercs konyhakész, sütőpapírra feltekert, hűtött leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a cukorral vagy édesítővel és a vaníliával. A cseresznyét leszárazzuk, megmossuk, kimagozzuk, a szemeket elfelezzük, és a túrókrémbe keverjük. Végül hozzáforgatjuk a búzadarát is.
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 db 12×12 cm-es négyzetre vágjuk. (A maradék kis tésztát sem dobtam ki, sajttal megszórtam és megsütöttem.) Elosztjuk rajta a tölteléket úgy, hogy a széleket üresen hagyjuk. A tojást felverjük, megkenünk vele 2-2 szélt, és háromszög alakúra hajtjuk a tésztadarabokat. A tetejüket is lekenjük tojással, és megszurkáljuk villával.
A háromszögeket sütőpapírral együtt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezt a sós leveles tészta receptet is próbáld ki: