Clafoutis borsodóval
Hozzávalók
4 személyre- 2 körte
- 2 alma
- 1 lime
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 dl tejszín
- 12 dkg liszt
- 1 ek keményítő
- só
- A borhabhoz:
- 4 tojássárgája
- 1 dl tokaji édes bor
Elkészítés
1. A körtéket és az almákat meghámozzuk, a lime levével meglocsoljuk őket, hogy ne barnuljanak meg, majd felkockázzuk.
2. Közben egy serpenyőben megolvasztunk 5 dkg vajat, ezen pároljuk meg a gyümölcsöket kevés cukorral és fél lime levével.
3. Ha a gyümölcsök kicsit megpárolódtak, hozzáadjuk a vegyes erdei gyümölcs mixet.
4. A keményítőt egy kevés hideg vízben feloldjuk, majd a raguhoz keverjük.
5. Egy keverőtálba ütünk 4 tojást, hozzáadjuk a csipet sót, a tejszínt és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
6. Egy tepsibe borítjuk a ragut, ráöntjük a tésztát, rákockázzuk a maradék vajat, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük.
7. A borhabhoz gőz fölött a tojásságákat és a bort habosra keverjük. Jó étvágyat!