Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos pisztrángfilé kapribogyóval

Fogyassz halat minél gyakrabban! Ez a gyors recept még egy sietős napon is összedobható.
2021. augusztus 18.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Szeretek gyorsan készíteni egészséges és finom ételeket. Mivel nálunk hetente legalább egyszer van hal, ezért szeretek kísérletezni az elkészítési módokkal. Ez a változat a gyerkőcnek is nagyon ízlett, így azóta már többször is a vacsoraasztalra került. 

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 nagy szelet pisztrángfilé
  • 1 citrom
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1-2 ág friss kakukkfű

Elkészítés

 

A pisztrángfilét megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A megmosott citromot vékony karikákra vágjuk. 

Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, belerakjuk bőrével lefelé a pisztrángszeleteket, a tetejüket olívaolajjal meglocsoljuk, és megsózzuk. A halfilé köré és tetejére szórjuk a kapribogyót.

A citromkarikákat és a kakukkfűágakat is a hal köré, a tálba tesszük.

Előmelegített sütőben 160 °C -on 15-20 percig sütjük – a hal nagyságától függően.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült fánk áfonya mázzal

Sütőben sült fánk áfonya mázzal

Fánkot a sütőből? Igen!
Narancsos brownie

Narancsos brownie

Főzőbanánnal készítve
Gumimaci

Gumimaci

Készítsd házilag a gumicukrot!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!