Citromos pisztrángfilé kapribogyóval
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Szeretek gyorsan készíteni egészséges és finom ételeket. Mivel nálunk hetente legalább egyszer van hal, ezért szeretek kísérletezni az elkészítési módokkal. Ez a változat a gyerkőcnek is nagyon ízlett, így azóta már többször is a vacsoraasztalra került.
Hozzávalók
2 személyre- 2 nagy szelet pisztrángfilé
- 1 citrom
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál kapribogyó
- 1-2 ág friss kakukkfű
- só
Elkészítés
A pisztrángfilét megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A megmosott citromot vékony karikákra vágjuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, belerakjuk bőrével lefelé a pisztrángszeleteket, a tetejüket olívaolajjal meglocsoljuk, és megsózzuk. A halfilé köré és tetejére szórjuk a kapribogyót.
A citromkarikákat és a kakukkfűágakat is a hal köré, a tálba tesszük.
Előmelegített sütőben 160 °C -on 15-20 percig sütjük – a hal nagyságától függően.