Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Sütőtökkrémleves sült sütőtökből

Sütőtökkrémleves sült sütőtökből

Kezdődik a sütőtökszezon, ezért épp itt az ideje, hogy bemelegítsünk egy finom krémlevessel. Ha több időtök van előkészíteni a levest, ajánlom, hogy sült sütőtökből készítsétek, sokkal zamatosabb, aromásabb lesz így az étel.
Paradicsomos sült padlizsán

Paradicsomos sült padlizsán

Hogy készítsük el a padlizsánt, ha már unjuk a jól megszokott krémet és a töltött változatot? Hát így! Szeletekre vágva, paradicsommal összesütve, fetával megszórva nem csak finom, de látványos köret is lesz belőle.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.
Kenyérben sült reggeli

Kenyérben sült reggeli

Tojásrántotta kenyérben sok sajttal.
Vegán pad thai

Vegán pad thai

Az éttermekben leggyakrabban tojással és hússal összepirítva készül ez az ázsiai étel, de otthon könnyedén elkészíthetjük saját ízlésünkre szabva, akár teljesen állati eredetű termékektől mentesen is.
Reteksaláta korianderrel

Reteksaláta korianderrel

Friss, roppanós retek, kecskesajt, koriander, finom szósz. Kész is, a szuper, friss, nyári sali.
Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Néhány egyszerű, hétköznapi hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy megalkossuk a nyár kedvenc szendvicsét. A fokhagymás tejszínbe mártott, vajon átsütött kenyérszeletek közé sült padlizsánkarikák és sajtszeletek kerülnek, hozzá pedig frissítő, citromos joghurtot tálalunk.
Édesburgonya enchiladas

Édesburgonya enchiladas

A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.
Nyári polenta

Nyári polenta

Sárát megihlették a friss, lédús paradicsomok és elhozott nekünk egy könnyen elkészíthető polentát.
Mozzarellás quiche

Mozzarellás quiche

A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.
Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.
Epres gazpacho

Epres gazpacho

Sosem elég az eperből, és amíg van, addig enni kell. Ráadásul nem is csak édesen, hanem pl. egy nagyon gazdag, nagyon ízletes gazpachoban, sósan.
123 45...7
3/7