
Buggyantott tojás török módra
Déli reggeli

A bab azért is jó téli alapanyag, mert olcsó, laktató, és számtalan módon elkészíthető. Tex-mex bab sajtos tortillával
Ezúttal a tex-mex fűszerezés adott ihletet, ez a mexikói alapokon nyugvó amerikai ízkavalkád pont tökéletes arra, hogy egy fázós nap után jól felmelegítsen.

Olivás humusz
A humusz önmagában is egy tökéletes vegetáriánus fogás, de ezúttal egy kis csavarral, pontosabban olívabogyóval és aszalt paradicsommal készítettem el.

Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval
A cajun konyha egyik legnépszerűbb étele a jambalaya. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, ezért úgy gondoltam, az én alaposan újragondolt verzióm is belefér. Az erős, karakteres fűszerezést meghagytam, azonban kivételesen a szénhidrátszegénység volt a cél, ezért a belefőzött rizst füstölt tofuval helyettesítettem.

Quinoa burger
Az már senkinek sem meglepetés, hogy hús nélkül is isteni burgereket lehet készíteni. A quinoából készült hamburger pogácsa nem csak állaga miatt, de magas fehérjetartalma miatt is kiváló helyettesítő.

Csirke fajitas 500 kalória alatt
Egyserpenyős mexikói

Jöjjön egy laktató, tápláló étel, amely friss kenyérrel és egy pohár vörösborral szuper téli ebéd!
Babos-kolbászos cassoulet

Jöjjön egy finom szósz, amit végtelenül egyszerű elkészíteni: Vajas sült paradicsomszósz
Meg egyébként is, ha már egyszer elkészítem, akkor a mélyhűtőbe is elraktározok belőle, hogy csak elő kelljen rántani.

Téli vacsora a javából, igazán laktató: Kolbászkrémes töltött krumpli
Be kell valakinek mutatni a töltött krumplit? Biztosan nem! Téli vacsora a javából, igazán laktató, főleg, ha jóféle kolbászból készült krémmel töltitek, és még tejszínes mártást is kínáltok mellé.

Gyors húsgombóc
Nem kell sütni ezeket a fasírt golyókat, így nem leszel sem te, se a lakás olajszagú, ami – legalábbis nálam – igazán jó pont.
















