Chili sin carne
Azaz húsmentes chilis bab, amely a hozzáadott vöröslencsének köszönhetően a vegetáriánusok számára is megfelelő növényi fehérjeforrást biztosít.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 ek. kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv hámozott kockázott paradicsom
- 6 dkg vöröslencse
- 1 ek. chili con carne fűszerkeverék
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 nagy kocka étcsokoládé
- Tálaláshoz:
- 2 ek. görög joghurt
- ½ lime
- ¼ avokádó
- aprított petrezselyem
- teljes kiőrlésű tortilla lapok
Elkészítés
Egy főzőedényben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett vörösbabot és csemegekukoricát, majd tovább pirítjuk.
Beleöntjük a hámozott paradicsomot, a vöröslencsét, a fűszerkeveréket és a fahéjat. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Időnként megkevergetjük, és beleolvasztjuk az étcsokoládét is.
Amint elkészült az étel, mélytányérban tálaljuk és görög joghurttal, lime szeletekkel, avokádó darabokkal és aprított petrezselyemmel díszítjük. Teljes kiőrlésű tortilla lapokkal fogyasztjuk.