Chia magos kenyér
Hozzávalók
- 135g napraforgómag
- 90g lenmag
- 65g mogyoró vagy mandula
- 145g nagyszemű zab
- 2 evőkanál chiamag
- 4 evőkanál útifűmaghéj
- 1 teáskanál finomszemű só
- 1 evőkanál juharszirup
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 350ml víz
Elkészítés
1. Egy szilikon vekni formát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele az összes száraz hozzávalót, és keverjük össze. Egy mérőpohárban keverjük össze a juharszirupot, az olajat és a vizet. Öntsük a száraz hozzávalókhoz, és nagyon alaposan keverjük össze, amíg sűrű tésztát kapunk. Ha túl sűrűnek ítéljük, 2 evőkanalanként adjunk hozzá még vizet. Egy kanállal simítsuk le a tetejét. Legalább 2 órát, de akár egy egész napig hagyjuk állni. Akkor leehtünk benne biztosak, hogy eleget állt, ha a forma oldalától elválasztva is megőrzi a formáját.
2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
3. Tegyük a kenyeret a középső rácsra, és süssük 20 percig.Vegyük ki a kenyeret a formából, és süssük a rácson még 30-40 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük.
4. Légmentesen lezárva 5 napig eláll. Szeletelve fagyasztva is tárolható.
Forrás: food52.com