Cheddar sajtos brokkolikrémleves
A hűvösebb idő beköszöntével újra nagyon jól tudnak esni a laktató krémlevesek, ebben a formában pedig az is jóízűen elfogyasztja a brokkolit, aki önmagában nem rajong ezért a hasznos tápanyagokat tartalmazó keresztesvirágú zöldségért.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 db brokkoli
- 2 db közepes méretű burgonya
- himalája só
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl növényi tejszín
- 1 evőkanál kurkuma
- 2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- 5 dkg cheddar sajt
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük, és néhány darabot félreteszünk belőle. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a brokkolival együtt bő, sós vízben puhára főzzük.Eközben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát.
Turmixgép kelyhébe tesszük a puhára főtt zöldségeket, a megpirított hagymákat, a növényi tejszínt és a főzőlé kb. felét, kurkumával és ételízesítővel fűszerezzük, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
A félretett brokkolirózsákat száraz serpenyőben vagy meleg levegős fritőzben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Ezzel, valamint reszelt cheddar sajttal megszórva, újraforralva tálaljuk az elkészült krémlevest.