Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cheddar sajtos brokkolikrémleves

Melegíts levessel!
2020. October 19.

A hűvösebb idő beköszöntével újra nagyon jól tudnak esni a laktató krémlevesek, ebben a formában pedig az is jóízűen elfogyasztja a brokkolit, aki önmagában nem rajong ezért a hasznos tápanyagokat tartalmazó keresztesvirágú zöldségért. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 db brokkoli
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • himalája só
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl növényi tejszín
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 5 dkg cheddar sajt

Elkészítés

 

A brokkolit rózsáira szedjük, és néhány darabot félreteszünk belőle. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, majd a brokkolival együtt bő, sós vízben puhára főzzük.Eközben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát. 

Turmixgép kelyhébe tesszük a puhára főtt zöldségeket, a megpirított hagymákat, a növényi tejszínt és a főzőlé kb. felét, kurkumával és ételízesítővel fűszerezzük, majd az egészet krémesre turmixoljuk.

A félretett brokkolirózsákat száraz serpenyőben vagy meleg levegős fritőzben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Ezzel, valamint reszelt cheddar sajttal megszórva, újraforralva tálaljuk az elkészült krémlevest. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös pöfeteg keksz

Sütőtökös pöfeteg keksz

A pöfeteg keksz nem csupán csokival készülhet!
Karamellizáltfüge-saláta

Karamellizáltfüge-saláta

Őszi színek és ízek a tányéron.
Pesztós karfiolgnocchi

Pesztós karfiolgnocchi

Gnocchi, de másképp!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!