Céklás gnocchi parmezán chipsszel
Hozzávalók
2 személyre- A szószhoz:
- 1-2 dl habtejszín
- 1 cékla
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán
- friss kakukkfű
- vaj
- olívaolaj
- só,bors
- A gnocchihoz:
- 1 kg burgonya
- 25-30 dkg liszt
- 1 cékla
- 1 tojás
- só
Elkészítés
1. A céklákat 200 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.
2. Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és két csipet sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük és sós, forró vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.
3. A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.
4. A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.
5. A chipshez a parmezánt lereszeljük, kis halmokat tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és aranybarnára sütjük. Ezzel tálaljuk a gnocchit, majd friss kakukkfűvel megszórjuk. Jó étvágyat!