Céklakrémes tészta
A cékla erőteljes színanyagával akár egy egyszerű teljes kiőrlésű tésztának is különleges külsőt kölcsönözhetünk. Vastartalmának hála pedig az egészségünkre is jótékony hatással van.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 nagyobb db cékla
- 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
- 2 dl kókusztejszín
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- himalája só
- őrölt fehér bors
- rozmaring
- koktélparadicsom
Elkészítés
A céklát meghámozzuk, alufóliába csomagoljuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt puhára sütjük. Így a benne lévő cukor kissé karamellizálódik, és még erőteljesebb édes ízt ad neki.
A tésztát forró sós vízben al dente keménységűre főzzük.
A puhára sült céklát turmixgépbe tesszük, majd a kókusztejszínnel, a balzsamecettel, az áttört fokhagymával és ízlés szerint a fűszerekkel krémesre turmixoljuk. Hozzáöntjük a főtt tésztához, és egy serpenyőben összepirítjuk.
Félbevágott koktélparadicsomokkal tálaljuk.