Íme, egy spanyol desszert: bundázott sült tej
Isteni spanyol desszert, amin ezúttal csavartam egy kicsit a kókusz hozzáadásával. Ezen felül citromhéjjal, vaníliával és fahéjjal ízesítettem, de naranccsal is nagyon finom. Kívül ropogós, belül lágy. Kell ennél több egy borús hétköznap estén?
Hozzávalók
8 darabhoz- 5 dl 3,5%-os tej
- 1 fahéjrúd (vagy egy kávéskanál őrölt fahéj)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- pár reszelés biocitromhéj
- 8 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 8 dkg kukoricaliszt
- 2 dkg kókuszreszelék
- A panírozáshoz:
- kukoricaliszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
- porcukor és tetszőleges gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés
4 dl tejet felteszünk forrni egy lábasban a fahéjrúddal, a vaníliamagokkal, a citromhéjjal és a kétféle cukorral.
A maradék tejben kikeverjük az egész tojást és a tojássárgájákat, majd kevés meleg tejet adunk hozzá, és hozzácsorgatjuk a többi tejhez. A fahéjrudat eltávolítjuk. Apránként beleszitáljuk a kukoricalisztet és a kókuszreszeléket, és közepes lángon, folyamatosan keverve sűrű masszává főzzük.
Egy kb. 20×15 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk, és elsimítjuk benne a masszát. Fóliával letakarjuk, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ezalatt a massza megszilárdul.
A szilárd alapot éles késsel kockákra vágjuk, majd hagyományos módon kukoricalisztbe, enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk. A szeleteket közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve, gyümölcsökkel körítve tálaljuk.