Ez az egyik új őrület a vegánok és a gasztrobloggerek körében: Buddha tál
A Buddha tál a legkevésbé sem egy bonyolult egzotikus recept, viszont hatalmas őrületként hódít most a vegánok és gastrobloggerek körében, hiszen egy igazán látványos ételkreációról van szó. Nincs is vele más teendő, mint színes és egészséges hozzávalóakt egymás mellé pakolni egy tálban, majd pedig fedezni vele a napi vitaminbevitelünk jó részét. Mivel egy hús nélküli étel, fontos, hogy legyen valamilyen magas fehérjetartalmú hüvelyes vagy gabonaféle is a tálon.
Hozzávalók
2 adaghoz- 100 g szójabab (vagy csicseriborsó)
- 120 g quinoa
- 1 db nagyobb retek
- 100 g cukkini
- 1 db közepes sárgarépa
- 150 g jégsaláta
- 100 g koktélparadicsom
- 1 db avokádó
- ½ db kaliforniai paprika
- himalaya só
- apró virágok díszítésnek
Elkészítés
A szójababot legalább fél órára (vagy már előző nap) vízbe áztatjuk. Ezután friss vízben kb. fél óra alatt közepes lángon puhára főzzük.
A qunioát háromszoros mennyiségű vízben egy csipet sóval puhára szintén puhára főzzük.
A jégsalátát apróra tépkedjük és eloszlatjuk a tál alján.
A koktélparadicsomot félbe, a retket, az avokádót és a kaliforniai paprikát pedig vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit zöldségspirálozóval spagetti alakúra formázzuk. A répát zöldséghámozóval hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd egyesével feltekerjük őket.
Ha minden hozzávalót elkészítettünk, nincs más dolgunk, mint tetszés szerint egymásmellé helyezni a tálban a hozzávalókat és apró virágokkal díszíteni. Zöldségevésre fel!