Brownie édesburgonyából
Édeskés ízénél fogva az édesburgonya nem csak főételek, de desszertek kiváló alapanyaga is lehet. Puha állaga krémesen finommá varázsolja ezt az egészséges hozzávalókkal készült csokis süteményt.
Hozzávalók
20x20 cm-es tepsihez- 40 dkg puhára sült édesburgonya
- 10 dkg zabliszt
- 3 dkg zsírszegény kakaópor
- 7 dkg eritrit
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 1 dl (növényi) tej
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az édesburgonyát meghámozzuk és villával pépesítjük. A csokoládé kivételével a többi hozzávalóval együtt egy turmixgépbe tesszük, vagy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Sütés után még nagyon puha és krémes a tészta, de hűlés alatt szépen megszilárdul.
A cukormentes csokoládét felolvasztjuk, majd a vékonyan bekenjük vele a brownie tetejét. Friss gyümölccsel tálaljuk.