Birsalmás morzsasüti
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg birsalma
- 1 citrom
- 10 dkg barnacukor
- 1 fahéjrúd
- A morzsához:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg tört dió
- 10 dkg cukor
- csipet só
Elkészítés
1. Egy felhevített serpenyőben megpirítjuk a fahéjat.
2. Közben a morzsához egy aprítógépben ledaráljuk és összekeverjük a lisztet, diót, cukrot és csipet sót. Ezután adjuk hozzá a hideg vajat és rövid ideig keverjük még, amíg morzsa állagú lesz. Hűtőben pihentetjük használatig.
3. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. Ezután felkockázzuk és a felhevített serpenyőben a fahéjhoz adjuk. Kevés vízzel és cukorral puhára főzzük.
4. Ezután átöntjük egy serpenyőbe, kivesszük belőle a fahéjat, a tetején eloszlatjuk a morzsatésztát és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat!