Ma van a felnőttek gyereknapja: éljen az együnk fagyit reggelire nap!! És az az igazi, ha mi készítjük el! Íme egy egészséges, gyors recept!
Fagyit enni reggelire? Minden gyerek álma! De miért is ne lehetne, ha egészséges összetevőkből, saját magunknak készítjük el, ráadásul gyorsan és egyszerűen?!
Egy finom zablisztes gofrihoz tökéletes párosítás.
Hozzávalók
2 adaghoz- 16 dkg zabliszt
- 2 tojás
- 2 dkg kókuszolaj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 dl (növényi) tej
- 10 dkg eritrit
- 15 dkg fagyasztott eper
- 1 dl natúr joghurt
- friss bazsalikom
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
1. Először a fagyit készítjük el. Ehhez aprítógépbe tesszük a fagyasztott epret a natúr joghurttal, az eritrit felével és néhány bazsalikomlevéllel, ha szeretnénk különleges aromát adni a fagylaltnak. Kb. fél perc alatt teljesen krémesre turmixoljuk, majd a fagyasztóba tesszük megdermedni, amíg elkészül a gofri.
2. A gofri tésztájához összekeverjük a zablisztet a sütőporral, a maradék eritrittel, a kókuszolajjal és a tojásokkal. A tejjel folyékony, keverhető állagúra hígítjuk, de vigyázzunk, hogy sűrű maradjon a massza.
3. A sütőt felforrósítjuk és vékonyan megkenjük kókuszolajjal, hogy ne ragadjanak le a gofrik. Ha elég meleg a sütő, beleöntünk 1-1 adag tésztát és 5 perc alatt készre sütjük.
4. Az elkészült gofrikat porrá őrölt eritrittel megszórva, a házi fagylaltunkkal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.