Barbecue csirkés tészta
Nagyon szeretem az „egyből kettőt” ételeket. Arányosan megnövelem a receptben szereplő csirke és barbecue szósz mennyiségét, és az első nap valamilyen körettel tálalom a csirkét. A 2. vagy 3. nap pedig jöhet a többiből a tészta!
Hozzávalók
4 személyre- 6 db csirke felsőcomb (csontos, bőrös)
- 10 dkg barbecue szósz
- 35 dkg masnitészta
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv (40 dkg) hámozott paradicsom
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A csirkecombokat beleforgatjuk a barbecue szószba, és 1 órát álni hagyjuk. Ezután olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben néhányszor megforgatva, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlt a hús, kicsontozzuk, apróra vágjuk, és összeforgatjuk a tepsiben maradt szósszal, szafttal.
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, lassú tűzön 10-15 percet főzzük. Hozzákeverjük a húst és a főtt tésztát, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Ezt is próbáld ki: