Baconbe csavart fasírtok tojásos bulgurral
Készíts fasírtmasszát, aztán csavarj rajta egyet – azaz egész pontosan csavard be baconcsíkba! Kívül ropogós, belül szaftos és puha, már csak egy gyors köret kell mellé.
Hozzávalók
4 személyre- A fasírtokhoz:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- zsemlemorzsa
- 12 csík bacon
- kevés olaj a sütéshez
- A körethez:
- 25 dkg bulgur
- só
- 1 evőkanál olaj
- 5-6 szál újhagyma fehér része
- 4 db tojás
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A fasírtokhoz a darált húst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a megpucolt, lereszelt fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Összegyúrjuk, majd 12 lapos fasírtot formázunk belőle.
A baconcsíkokat keresztben kettévágjuk, és x-alakban becsomagoljuk velük a fasírtokat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és átsütjük rajta a fasírtokat, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A körethez a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rátesszük a felkarikázott újhagymát, majd pár perc múlva a felvert tojásokat. Rántottát sütünk, belekeverjük a bulgurt, végül sózzuk, borsozzuk. A fasírtok mellé tálaljuk.