Babos hússaláta
Ez a laktató saláta akár főételnek is beillik, sőt ha gondoljátok, még tésztasaláta alapja is lehet, csak adjatok hozzá egy jó adag főtt, kihűlt pennét vagy szarvacskát.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg csont nélküli sertéskaraj
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 8 db főtt tojás
- 35 dkg tejföl
- 8 púpozott evőkanál mustár
- 1 nagy fej lila hagyma
- 30 dkg fehér bab (konzerv)
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük hűlni.
A tojásokat megpucoljuk, a fehérjéket kis kockákra vágjuk. A tojássárgájákat villával összetörjük, majd krémesre keverjük a tejföllel és a mustárral, finoman megsózzuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a kihűlt karajt a fehérjekockákkal, a megpucolt, felaprított lila hagymával, a lecsepegtetett babbal és a mustáros keverékkel. Jól behűtve, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.