Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ázsiai sütőtök krémleves

Adásban volt: 2017. November 15.
A recepthez tartozó videó
2017. November 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 db sütőtök
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 szem szegfűbors
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 4 szem kardamom
  • 1 fahéjrúd
  • 2 csillagánizs
  • 5-7 dl alaplé
  • natúr popcorn
  • porcukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • piros chili
  • friss koriander
  • 1-2 dl l kókusztej
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj

Elkészítés

1. Egy felhevített lábasban olívaolajon és vajon megpirítjuk a karikára vágott sárgarépát és az apróra vágott vöröshagymát.

2. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a csillagánizst, fahéjat, kardamomot, szegfűborsot és szegfűszeget.

3. A gyömbért megtisztítjuk, felkarikázzuk és a sárgarépás-hagymás alaphoz adjuk, a megpirított fűszerekkel együtt.

4. A cikkekre vágott sütőtököt 200 fokon 50 percig sütjük, majd leszedjük a héját, nagyobb kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket és addig főzzük, amíg megpuhulnak. Ezután levesszük a tűzről, kivesszük belőle a fűszereket és összeturmixoljuk. Felöntjük a kókusztejjel, picit sózzuk és tovább pürésítjük.

5. A kukoricát egy felhevített serpenyőben fedő alatt kipattogtatjuk, majd összeforgatjuk a fahéjas cukorral. Tálaláskor a kukoricával, friss korianderrel, pár csepp balzsamecettel és kókusztejjel, valamint chilivel kínáljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!