Ázsiai sütőtök krémleves
Hozzávalók
4 személyre- 1 db sütőtök
- 2-3 cm gyömbér
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 szem szegfűbors
- 5-6 szem szegfűszeg
- 4 szem kardamom
- 1 fahéjrúd
- 2 csillagánizs
- 5-7 dl alaplé
- natúr popcorn
- porcukor
- 1 ek őrölt fahéj
- piros chili
- friss koriander
- 1-2 dl l kókusztej
- 5 dkg vaj
- olívaolaj
- só
Elkészítés
1. Egy felhevített lábasban olívaolajon és vajon megpirítjuk a karikára vágott sárgarépát és az apróra vágott vöröshagymát.
2. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a csillagánizst, fahéjat, kardamomot, szegfűborsot és szegfűszeget.
3. A gyömbért megtisztítjuk, felkarikázzuk és a sárgarépás-hagymás alaphoz adjuk, a megpirított fűszerekkel együtt.
4. A cikkekre vágott sütőtököt 200 fokon 50 percig sütjük, majd leszedjük a héját, nagyobb kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket és addig főzzük, amíg megpuhulnak. Ezután levesszük a tűzről, kivesszük belőle a fűszereket és összeturmixoljuk. Felöntjük a kókusztejjel, picit sózzuk és tovább pürésítjük.
5. A kukoricát egy felhevített serpenyőben fedő alatt kipattogtatjuk, majd összeforgatjuk a fahéjas cukorral. Tálaláskor a kukoricával, friss korianderrel, pár csepp balzsamecettel és kókusztejjel, valamint chilivel kínáljuk. Jó étvágyat!