Aszalt gyümölcsös pulykarolád narancsos bulgurral
Ez a főétel egyszerre édes és sós, fanyar és üde, csodás ebéd vagy vacsora lehet belőle például december 25-re.
Hozzávalók
4 személyre- A pulykaroládhoz:
- 2*25 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 30 dkg baconcsík
- 8 dkg aszalt szilva
- 8 dkg aszalt áfonya
- A körethez:
- 25 dkg bulgur
- só
- 3 db narancs
Elkészítés
A pulykaroládhoz a pulykamellfiléket késsel szétnyitjuk, kiterítjük, óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A baconszeleteket 1-1, a hússzeleteknél nagyobb alufóliadarabra helyezzük úgy, hogy éppen fedjék egymást. A kiklopfolt hússzeleteket a baconre helyezzük.
Az aszalt szilvát felaprítjuk, összekeverjük az aszalt áfonyával, és eloszlatjuk a húson. A baconcsíkok lelógó széleit két oldalról ráhajtjuk, majd a hússzeleteket hosszabbik oldaluktól kezdve feltekerjük (közben hústűvel rögzítjük). Az alufóliába csomagoljuk, a végeket szorosan elkötjük.
A tekercseket sütőtálba helyezzük, kevés vizet öntünk alájuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk az alufóliát, és további 10 perc alatt megpirítjuk a bacont.
Közben a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A narancsokat megpucoljuk, cikkekre vágjuk, majd a bulgurhoz keverjük. Ízlés szerint még megsózzuk.
A kész pulykaroládot 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük. A narancsos bulgurral tálaljuk.
Pulykás receptválogatásunkat is nézd meg: