Aranydurbincs krémes, mascarponés tésztával
Nem kell sok előkészület az aranydurbincshoz: csak tegyünk zöldfűszereket, citrusokat a hasüregébe, majd toljuk forró sütőbe! A tészta pedig annyira finom, hogy megéri ezúttal nem sütihez felhasználni a mascarponét.
Hozzávalók
4 személyre- 4 db aranydurbincs
- só
- kevés olívaolaj
- 1 kis csokor kakukkfű
- 4 szelet citrom
- 25 dkg szarvacska tészta
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg tejföl
- őrölt fekete bors
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A megtisztított halakat megsózzuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan bekenjük olajjal, és rárakjuk a halakat. A hasüregükbe kakukkfű és citromszeletek kerülnek, majd 180 °C-os sütőbe toljuk, és kb. 25 percet sütjük.
Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, a főzővízből egy keveset megtartunk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, lassú tűzön zsírjára sütjük. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tejfölt, habverővel simára keverjük, közben sózzuk (a szalonna sós, kevés is elég), borsozzuk. Beleforgatjuk a főtt tésztát, kevés főzővízzel hígítjuk, és egyet forralunk rajta. A halak mellé tálaljuk, bazsalikommal díszíthetjük.
Ezt a receptet már próbáltad?